E-Posta: info@nadideart.com - Telefon: +90 505 625 25 36
Kullanılmış olan, zamanla eskiyen ahşap eşyaları veya hiç kullanılmamış ürünleri, çeşitli boya ve ürünlerle tekrardan kullanılır hale getirme işlemine ahşap boyama denir. Ahşap boyama işleminin, belli bir kuralı vardır. Ahşap boyama sayesinde günlük yaşamda kullanılmayan ve atmak istemediğiniz ürünleri yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Ahşap boyama, aynı zamanda kişilerin hobi olarak da yaptığı bir işlemdir.
Ahşap boyama, ürünleri yenilemek ve yeniden kullanılabilir hale getirmek amaçlı yapılır. Ahşap boyama işlemi herkesin yapabileceği bir şeydir. Yapılacak olan ilk işlem, boyanacak olan ürünü boyama işlemine hazır hale getirmektir. Hazır hale getirilmesi önemli bir durumdur. Çünkü; hazırlık yapılmazsa istenilen sonucu alamazsınız. Boyanın tam tutması için zeminin pürüzssüz olması gerekir.
Boya takımı, hazırlandıktan sonra boyama işlemine başlanır. Boyama işlemi dikkat edilmesi gereken en önemli şey boyanın kıvamıdır. Boya çok cıvık olursa boya istenilen kıvamda olmayabilir. Ayrıca boyanın çok koyu olmaması gerekir. Macun kıvamında olması idealdir. Boyanın çok sıvı olması malzemeyi emmemesine ve ürün üzerinde kalmasına sebebiyet verir. Boya hazırlanışı nasıl olur? Küçük bir kap içerisine su koyarak boyanın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Eğer, çok cıvık olduysa biraz daha boya eklenebilir. Ya da çok koyu olduysa su eklenebilir. Bunu adım adım yapmanızda fayda var. Aksi takdirde çok fazla boya olabilir.
Ahşap boyama işlemi sulu boyama işlemine benzer. İşleme ilk başlarken, fırça suya batırılarak boyama işlemine başlanır. Fazla olan veya akan kısımlar peçete ve gazete yardımıyla alınır. Bu yüzden yanınızda sürekli bulundurmanız gerekir Boyama fırçasını yatay bir şekilde tutmanız gerekir. Boyama işleminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, boyanacak zeminin başlangıç ve bitiş noktasını belirlemeniz gerekir. Aksi takdirde, boyalar birbirine karışır ve yapılan işlem hoş bir görüntü vermeyecektir.
Ahşap boyama işlemini düzenli şeritler şeklinde boyanarak yapıldığı zaman muazzam bir görüntü ortaya çıkacaktır. Tüm işlem bittiği zaman kurumaya bırakabilirsiniz. Ürünün kuruma süresi yaklaşık olarak 15-20 dakikadır.. Ürün tamamen kuruduğu zaman hafif bir şekilde zımparalama işlemi yapılır, ve temiz kuru bezle sinir. 2.kat işlemi de 1. kat işlemine benzer. Eğer 1. kat renkleri doğru verdiyse bazen 2.kata gerek bile duyulmaz. Çünkü; 2.kat risklidir. İlk yaptığınız işlem üzerinden gitmeniz gerekir. Bu yüzden aynı açıyı yakalamanız gerekmektedir.